úterý 6. prosince 2016

Sára šestitýdenní


Už potřetí se podivuju nad tím, jak geniálně někdo "vymyslel" tuto šestinedělní dobu. Všechno, co se týká zvykání si na miminko, režimu, zdravotních poporodních šrámů i psychiky, všechno to prostě trvá těch šest týdnů.

Velká většina věcí, které se mi během prvních dnů zdály nemožné, už zvládáme. Co nezvládáme, je nedovyvinutá záklopka. Což znamená blinkání několikrát do hodiny. Ale to přijde..

Moc fotek z posledních týdnů bohužel nemáme - jednak já ani můj foťák nezvládáme fotit za zatažené oblohy a druhak Sára byla osypaná vyrážkou, která jak jsem byla poučena už před lety u malé Klárky, je v šestinedělí běžná.

Ze Sáry je zlaté miminko, o které je radost se starat. Břicho ji pořád docela zlobí, ale je to holka statečná a naučila se různě kroutit a zvládat to. Přes den si chrupe zásadně v kočáru, stačí ale navlíct kombinézu a většinou zalomí ještě než ji do kočáru donesu. (Včera kolem ní zaparkované v předsíni prošlo asi tak patnáct dětí se všemi rodiči, pak parta Svatého Mikuláše tam a zpátky a s ní to ani nehlo.) Usíná sice až před půlnocí, dospává se ale skoro celé dopoledne. Díky tomu zvládám i šít, takže snad tento model ještě chvíli vydrží.


Roste jako z vody, její podoba už se opět, stejně jako u pidi Klárky a Terezky, schovala za tři brady a naducaná líčka. Na fotkách z téhle doby byste je od sebe nerozeznali, ač teď vypadají každá jinak. Naučila se smát a otáčet na bok, je to holka šikovná.

V denním rytmu je nejkritičtější ranní chystání se do školky - za méně než hodinu a půl se z domu prostě nevypravíme.. Největší brzdou ale není ani tak Sářino kojení a přebalování jako spíše naše flegmatická Terezka. Nezbyde jí totiž než se sama oblíkat.  Což jí  vůbec nevadí, žádné vztekání a scény se nedějí. Ale kolik věcí se dá zvládnout  třeba u obouvání bot, to byste nevěřili...


Edit (7.12.2016):

Váha 5,25 kg, délka 62 cm. Pomalu se loučíme se zavinovačkami - nohy už jsou permanentně prokopnuté ven - a po Vánocích nejspíše i s kolíbkou. S nejmenšími nejroztomilejšími kousky Sářina šatníku už jsme se rozloučili..

1 komentář:

  1. Baru, malá je krásná, jako panenka:-) Jsi šikovná, kolik toho zvládáš se třemi dětmi! A neboj, nám jen s malou trvá chystání taky pěkně dlouho. Už není na vině dlouhé kojení, ale příprava mít všechno s sebou, a taky aby to doma nevypadalo jak po výbuchu, když odcházíme. Jenže někde začnu a nemůžu skončit, protože to snad konec nemá! :-) L.

    OdpovědětVymazat